«Λοιπόν μάγκες το σπίτι είναι περικυκλωμένο...έχετε δύο λεπτά καιρό να πετάξετε τα όπλα και να βγείτε με τα χέρια ψηλά.»«Κοιμάται... μα δεν θα χύσω το αίμα της... Δεν θα πληγώσω το δέρμα της το ασπρότερο απ’ το χιόνι... Κάνει πρόβα για θάνατο...»«Λοιπόν, έχω να χτυπήσω ένα αυτοκίνητο, να βρω ένα μπουφάν πράσινο, να φτιάξω το μηχανάκι της Μαρίνας, να στολίσω και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να το βρεί ο Αντρέας.... σκατά...»- Η Μαρίνα που είναι;
- Άσε, η Μαρίνα έφυγε για κάτω.
- Φέρε μου κοντά τη Σοφία.
- Καλά, αμόλα καλούμπα τώρα.
- Εντάξει, πήγαινέ με κοντά της...- Τι βλέπω, έχουμε εξελίξεις;
- Και κονσέρβες ανοίγουμε, τι θέλεις τώρα, άντε προχώρα εκεί πέρα...«Aποτραβηχτείτε όλοι σας, αρχίσανε οι επιθέσεις... έτσι κι αλλοιώς ο Στάθης πέθανε κι η φιλενάδα του φοράει μαύρα και χτυπάει βίζιτες.»«...Αυτός ο πούστης ο ήλιος δεν τελειώνει ποτέ. Μη τους αφήσεις τους πούστηδες να μπούνε μέσα... Μη ζήσουμε έτσι ρε φίλε...»- Πω πω ζημιά... σιγά ρε κοπέλα μου, εδώ μας τσάκισες.
- Tι έπαθες ρε μαλάκα;
- Ξέρω γω, μου τη σπάει το βιολοντσέλο.- Τι έκανες μωρή τρελλή;
- Τον σκότωσα λιγάκι... Αυτός είναι μια χαρά τώρα... Έχει πιάσε κουβέντα με τον Θεό. Άσ’τον τον μαλάκα μήπως και καταλάβει τίποτα.«Λοιπόν μάγκες μου...κρυφτείτε..εγώ’μαι τώρα μια χαρά... Κρύβομαι σ’ ένα υπέροχο σπίτι γεμάτο στερεοφωνικά και μαρμελάδες....και μ’ έναν πούστη κάτω στο πεζοδρόμιο που κοιτάζει κατά δω»

ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ  (1983)

 

Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι’ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα... και περιμένει.

 

Είναι η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας.

 

Η ταινία είναι μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού.  Είναι μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης.  Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου.

 

 
Copyright © 2017. Nίκος Νικολαΐδης. Designed by Zero Raid