«Ηταν αργά το βράδυ κι ακουμπισμένος στο πλάι ενός αυτοκινήτου είχα πιάσει κουβέντα με τα υπολείματα μιας μπουκάλας...»«Φοβάμαι τόσο πολύ, Σίνγκαπουρ Σλίνγκ... Όλα μέσα μου γλιστράνε... και πέφτουν... Μη μ’ αφήνεις τώρα...»«Ημουνα από εκείνους τους τύπους χωρίς λεφτά, ρούχα και φίλους που κυνηγάνε χαμένες υποθέσεις με γυναικεία ονόματα και μπλέκονται σε ιστορίες που δεν βγάζουν πουθενά...»- Που είναι το όπλο;«Και τώρα, μετά από κάθε κρίση, πάει και κλείνεται στην σοφίτα. Πιστεύει πως ο πατέρας της ζει ακόμα...»- Κάποιος θέλει να μας απομονώσει.
- Και να μας σκοτώσει.
- Και ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι αυτός. Απόψε, κάποιος θα δολοφονηθεί...«Στεκόταν μπροστά μου, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που κάτι μου θύμιζαν κι ένα παλιό λούγκερ στο χέρι...»«Βλέπεις πως έγινε... Κι’ ακόμα δεν αρχίσαμε....»- Τι κτηνωδία πατέρα! Ο ουρανός θα μας τιμωρήσει!
- Μικρή αγαπημένη, ο ουρανός είναι το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει.«Την έβλεπα να βασανίζεται, για την ακρίβεια εγώ την βασάνιζα κι έπρεπε να το κάνω να φαίνεται όσο γίνεται πιο αληθινό... δεν ξέρω το γιατί κι ούτε είναι η δουλειά μου να ρωτάω...»

SINGAPORE SLING  (1990)

 

Έρχεται από το παρελθόν και είναι σχεδόν νεκρός.

Ο Singapore Sling είναι ένας από κείνους τους τύπους χωρίς λεφτά, σπίτι και φίλους, που κυνηγούν χαμένες υποθέσεις με γυναικεία ονόματα και μπλέκονται σε ιστορίες που δεν οδηγούν πουθενά. Η δική του ιστορία λεγόταν Λάουρα και τη συνάντησε πριν από πολλά χρόνια. Αν και υποψιάζεται πως το κορίτσι που γυρεύει τόσα χρόνια έχει πεθάνει και πως είναι ερωτευμένος μ’ ένα πτώμα, αυτός συνεχίζει να το ψάχνει.  Έτσι, ένα βράδυ με βροχή και θύελλα, πληγωμένος και χωρίς να ’χει πια να χάσει τίποτα, φτάνει σ’ ένα σπίτι, γιατί πιστεύει πως εκεί μπορεί να βρίσκεται η Λάουρα. Όμως, στον κήπο του σπιτιού, δυο γυναίκες προσπαθούν να θάψουν το πτώμα ενός άντρα -αλλά o Singaρore Sling με μια σφαίρα στον ώμο δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

 

Περιμένει να ξημερώσει για να μπει στο σπίτι με την ελπίδα πως η Λάουρα βρίσκεται ακόμα εκεί... Όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζει...

 

 
Copyright © 2017. Nίκος Νικολαΐδης. Designed by Zero Raid